Kan ik in de zomer van 2021 een stedentrip reis door Europa maken?

Vaccinatie en regels voor het reizen

Iedereen wil weer graag op reis gaan en wat is er nou leuker dan een mooie stedentrip maken door heel Europa. De diversiteit van Europese steden maakt het een prachtige ervaring. Bezoek een levendige stad als Barcelona en combineer het met een zonvakantie in Spanje of bezoek de authentieke steden die er werkelijk prachtig uitzien in Kroatië. Denk ook eens aan de steden in het oosten van Europa, zoals Bucharest of Boedapest. Maar of dit allemaal weer mogelijk is voor iedereen hangt van een aantal zaken af. 

Iedereen kan reizen onder bepaalde voorwaarden

Wanneer je wilt reizen dan zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Ben je al volledig gevaccineerd en is dit al minimaal 2 weken zo? Dan kun je al naar de meeste plekken toe. Op deze manier worden de vaccinaties gestimuleerd en kunnen mensen dus 2 weken na hun volledige vaccinatie weer gemakkelijker rondreizen. 

Ben jij nog niet gevaccineerd? Dan betekent het niet dat je niet kunt reizen, maar zijn er vaak testen nodig om de grens over te kunnen. Dit verschilt per land en daarom is het altijd belangrijk om voor ieder land te kijken hoe het precies zit. In Duitsland is het bijvoorbeeld ook zo dat je op dit moment voor alles wat binnen is ook een test nodig hebt. Wil jij dus naar een restaurant en wil je daar binnen zitten? Dan is daar een negatieve test voor nodig. 

Hangt van meerdere onzekerheden af

Daarnaast zijn er nog steeds veel onzekerheden. Zo is er de nieuwe delta variant van het virus. Deze verspreidt zich veel sneller en er is ook nog veel onzeker over de effecten van de vaccinatie op deze variant. Boek je vakantie of stedentrip reis dus niet te ver vooruit, omdat dat veel onzekerheden met zich mee kan brengen. 

De ANWB heeft daarnaast ook een handige reiswijzer waar je gebruik van kunt maken om meer informatie te krijgen over de betreffende bestemming waar je naartoe wilt.

Reizen in Europa corona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *