3 redenen om deze zomer een stedentrip naar Berlijn te maken

Stedentrip Berlijn

Na een lange tijd veel bij huis te zijn geweest vanwege corona, staan de meeste mensen te popelen om weer eens op vakantie te kunnen en een heerlijk reisje te maken. Kijk jij daar ook al helemaal naar uit en is het tijd om weer op pad te kunnen? Dan raden wij het aan om een reisje naar berlijn te maken. Benieuwd waarom naar Berlijn? Wij geven hieronder 3 redenen. 

Relatief dichtbij huis

De maatregelen zijn minder geworden, maar nog lang niet helemaal voorbij. Daarnaast krijgen we nu ook weer te maken met de delta variant van het virus en kan er dus nog veel gaan gebeuren. Een verre vakantie boeken is dus nog steeds lang niet altijd de beste keuze. Zo hebben vakantielanden zoals Spanje, Griekenland en Italië ook weer aangekondigd meer maatregelen te gaan nemen voor reizigers. Ook kan het zijn dat Nederland zelf weer op rood komt te staan voor het reizen. In dat geval is het dus beter om een korte reis te boeken, waarmee je ook zelf nog met de auto naartoe kunt als het mogelijk is. 

Zeer levendige stad en van alles open

Daarnaast is de stad zelf ook zeer levendig en is er toch veel open. De situatie in Duitsland is op dit moment nog niet zo extreem als in Nederland. Hoe dat er over de komende weken en maanden uit zal zien is onzeker, maar op dit moment is het er dus nog zeer rustig. Maar beeld je alvast in dat je heerlijk in de grote biergartens zit in Berlijn of op een terras aan de Spree. 

Koepel van de Reichstag bezoeken Berlijn

Onwijs veel bezienswaardigheden door de hele stad heen

Daar komt bij dat mochten er ook in Duitsland en in Berlijn weer maatregelen komen, dan kun je nog steeds veel in de stad doen. Alle bezienswaardigheden kun je van de buitenkant altijd nog bezoeken. Vanwege de grootte van de stad ben je sowieso al meerdere dagen bezig. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van de Reichstag, de Brandenburger Tor, het verlaten vliegveld Tempelhof of naar het naastgelegen Potsdam met de vele mooie en bijzondere paleizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *